A Ligue 1 sokkal több bajt szenved, amikor a rivális rajongók küzdenek az ellopott zászló felett

Ezen a héten a Derby du Languedoc-et nagyrészt elfelejtették a régión kívüli emberek, ez a terület általában jobban híres a rögbi számára. Noha a rivalizálás heves volt a múltban – ezt a játék során a 400 rendőrség hangsúlyozta -, a két klub 25 éve nem találkozott a Ligue 1-ben, vagy közel egy évtizede semmi versenyen.

A feszültségek a két csoport között lassan forogtak. A Nîmes rajongóit májusban megtámadták a Montpellier szurkolói, amikor visszatértek a Ligue 2 kirándulásból Lorientbe, állítólag válaszul a Nîmes rajongók számára, akik tavaly novemberben betörtek a La Mossonba. Ezt követően a legtöbb Nîmes-szurkolót megtiltották a játékba való utazásból, és a 605 szurkolót szankcionálták a részvételre, a La Mosson rendőri kíséretével.A földön kívüli erőszak félelme azonban továbbra is fennállt, miután a Montpellier rajongók egy csoportja a héten egy edzésen énekelte „öld meg őket!”. Tömeg-bajok és összeomlott kapu Mars Montpellier derbi-győzelme a Nîmes felett Olvassa tovább

A két fél nem találkozik gyakran, de a múltbeli találkozók bizonyos fokú mitózust fejlesztettek ki. Leghíresebb találkozójuk egy Coupe de France-i elődöntőben jött 1996-ban, amikor a hírhedt Montpellier elnök, Louis Nicollin azt mondta, hogy lóháton tér haza, ha csapata elveszik. Nîmes híres 1-0-os győzelmet szerzett és miközben Nicollin nem lovagolt át Nîmes utcáin, megjegyzései Ricoune híres francia popdalamát inspirálták.

Vasárnap tartott ülésük kevésbé komédia. Az első hosszú késés az Ambroise Oyongo első felében nyitotta meg a Montpellier gólt.A gól megünneplése közben a Butte Paillade tagjai a labdára estek, amikor a kerítéstől elválasztott kerítés összeomlott. Két rajongót megsebesítettek olyan jelenetekben, amelyek szörnyen emlékeztetnek egy eseményre az Amiens-ben a tavalyi szezonban, amelyben 30 Lille-i rajongó megsérült. A második késés – ismét 10 percnél hosszabb – a második félidő vége felé érkezett. A Montpellier 3-0-os győzelmével és a játék kiesésével a Nîmes-szurkolók a Gladiátorok csoportja ellopták az ellopott zászló egy részét, provokálva az otthoni szurkolóknak, hogy haragosan tárolják a kaput. A rohamrendőrségnek paprika spray-t kellett használni az előrehaladás megakadályozására.

Bár a banner ellopása eleinte elég ártalmatlannak tűnhet, a lopás – és az általa okozott reakció – azt mutatja, hogy a francia játéknak egyre inkább kísérteties oldala van. .Az ultracsoportok által okozott zavarok egyre gyakoribbak. Míg a ritka ritka események a Bastia rajongók számára, akik megtámadják a lyoni játékosokat, amikor két évvel ezelőtt a korzikai meccs előtt felmelegedtek, Marseille-t és St Étienne-t az elmúlt hónapokban állványzárással büntették tömegzavarok miatt, és a PSG-t szintén szankcionálták az ultrahang felrobbantása után. a lyoni Parc OL vége. A közelmúltban, szombaton, az Angers-szurkolók megtámadták a Guingamp-szurkolók edzőtermét. Az LFP-nek fennáll annak a veszélye, hogy engedjék meg az ilyen események endémiáját.

A meccs stílusának összecsapása volt várható a pályán és az állványokban is. Mint a legtöbb Michel Der Zakarian-oldal, a Montpellier is a Ligue 1 konzervatívabb és gyakorlatiasabb ruháinak egyike. Védő taktikáik gyakran hasznosnak bizonyulnak a felső csapatok ellen, ám hiányzik ötleteik a gyengébb csapatok ellen.Időközben a Nîmes volt a bajnoki liga legszebb ruhája ebben a szezonban – csak a PSG-t és a Marseille-t érintő játékok hoztak több gólt – de az alsó oldalon a Guingamp az egyetlen olyan csapat, amely több gólt emelt.

Nîmes volt A Marseille-t felülmúlta, 2-0-ról harcolt a PSG ellen, és valahogy megfordította az egyszemélyes és a két kapus hiányt, és Angers ellen 4-3-ot nyert, de Montpellier vezette az utat Languedoc-ban. Végül 3-0-t nyertek, miután a stadion bemondója sok Montpellier-játékos arra buzdította a rajongókat, hogy állítsák le agressziójukat a büntetés félelme miatt. Most a Bajnokok Ligája helyeken vannak.Nîmes-et, a hat mérkőzésben nyerés nélkül, meglepően visszatartotta a jellemzően agresszív Montpellier, akinek a középpályája Florent Mollet hosszú szakaszokat diktált. esélyei, de megjelenésük evolúciót mutatott a múlt szezonban az ellentámadásra való túlzott támaszkodás miatt, amely áprilisban ígéretes európai reményeket halmozott fel.Der Zakarian félelmetes szárnyai és ellentámadásai továbbra is fennállnak, de a csapat fizikai sztrájkolóinak párját, a Laborde-t és az Andy Delort-ot egy valódi No10-ös támogatás támogatja a Mollet-ben, ami Montpellier számára nagyon szükséges élvonalot képvisel.

Bár Laurent Nicollin, a Montpellier elnöke ragaszkodott ahhoz, hogy egyetlen játékos sem legyen veszélyben, az LFP fegyelmi bizottsága ma ülésezik a szankciók megvitatására, és valószínűleg legalább súlyos bírsággal megrovják a klubot.Akárhogy is, a Der Zakarian csapata bebizonyította, hogy megvan a tűz ereje ahhoz, hogy a legjobb kampányt elkészítse a Ligue 1 2012-es győzelme óta, Butte Paillade megbízható szalaghirdetésével vagy anélkül.Ligue 1 beszédpont

St Étienne 2-0 MonacoStrasbourg 3- 0 DijonReims 0-0 BordeauxLyon 1-1 NantesCaen 1-0 AmiensAngers 0-1 GuingampNice 0-3 PSGLille 3-0 MarseilleMontpellier 3-0 NîmesRennes 1-1 ToulouseWas ez hasznos? Köszönjük feedback.Ligue 1 tablePosTeamPGDPts1PSG821242Lille88163Montpellier85154St Etienne81155Lyon87146Marseille83137Toulouse8-2128Strasbourg83119Bordeaux8-