Afrika csapatai tehetségesek és nyugodtak. Lehet-e a világbajnokság történetét?

Algéria 2-1 győzelme az európai bajnokok felett finom lecke volt a hubris veszélyeiről, és bárki, aki hajlandó volt figyelni, az afrikai csapatok előrelépéseiről. Tunézia úgy gondolta, hogy négy évvel korábban tették ezt a pontot, amikor a németországi 0-0-os (és Mexikót verte) Németországot tartották, de látszólag néhány embernek egyszerre többet kellett mondania.Mido: – Az orvos azt mondta, hogy folytatom az életmódomat 40 év előtt halj meg többet

Az afrikai többi résztvevő 1982-ben, Kamerun is jól teljesített, de nem sikerült elérni a következő fordulót, még akkor is, ha nem vesztették el a mérkőzést. De a következő bajnokságtól kezdve, 1986-ban Marokkóval kezdve, egy afrikai képviselő mindig elérte a kiütési szakaszokat.Négy évvel ezelőtt Algéria és Nigéria tette az utolsó 16-at, látszólag a földrész mélységében fokozott erőt adott. Ebben az évben a büfét magasabbra lehetne emelni, mind az öt afrikai ország képes lesz kilépni a csoportjaiból.

A flip oldalon az a feltételezés, hogy ez az első világbajnokság lesz a 36 év alatt minden afrikai csapat esik az első akadályba.

Nézzük meg az Afro-optimista nézetet. Kezdetben érdemes megjegyezni, hogy minden afrikai csapat Oroszországban viszonylag boldognak tűnik. A Ghánai Labdarúgó Szövetség ezen a héten a rendszerszintű korrupció hatására való felbomlása emlékeztetett arra, hogy sok afrikai játékos erőfeszítéseit továbbra is zűrzavarok és tévedés okozza.Azonban a jelek a kvintett a világbajnokságban tisztességes kezekben vannak, vagyis legalábbis azt, hogy a bónuszok vagy az idegen zavarok elleni kockázatok kockázata alacsony. Ez már az afrikai csapatok számára is előnyösebb, mint Spanyolország.

Spanyolország találkozik Marokkóval, aki valószínűleg a legteljesebb afrikai csapat a versenyen, és a legnehezebb medencébe került. Az Atlas Lions egy hatalmas egység modellje Hervé Renard alatt, aki két évvel ezelőtti átvételük óta átalakította őket. A közép-visszafelé segített, hogy a farkas középpályás, Romain Saïss jól alkalmazkodjon ahhoz, hogy az ő segítője legyen. Marokkó nem ismerte el a célt a végső hatodik versenyző körben.Facebook Twitter Pinterest Marokkó játékosai felkészülnek a pénteki játékra Irán ellen.Fénykép: Gabriel Bouys / AFP / Getty Images

Előre haladva olyan játékosok vannak, akik jó napokon választhatnak a védelemben, különösen M’barek Boussoufa, Younès Belhanda és mindenekelőtt Hakim Ziyech, aki arra törekszik, hogy globálisan felhívja a figyelmet arra az ismeretre, amelyet az év utolsó évében az Ajaxi játékos nyerte el.

Az iráni küzdelem pénteken alapvetőnek tűnik, ha Marokkó egy olyan csoportból indul ki, amely Portugáliát és Spanyolországot foglal magában. egyikük sem fogja őket könnyen behatolni, és mindkettő veszélyeztetett lehet ellentámadásokkal szemben.

Szenegálnak is rengeteg van velük, még akkor is, ha Nigéria, Tunézia és még a 45 Egyiptom is. éves Essam El-Hadary, kétségei vannak a kapusuk megbízhatóságával kapcsolatban.

Kevés csapat Oroszországban jobb védekező párosítással rendelkezik, mint Kalidou Koulibaly és Kara Mbodji, feltételezve, hogy a Mbodji teljesen felépült a sérülést, amely az előző szezonban akadályozta.Szenegál gerincét egy központi középpálya erősíti, amelyben Badou Ndiaye befolyása növekszik, és Alfred Ndiaye a közelmúltban megmutatta, hogy az Idrissa Gana Gueye-nél korszerűbbé válhat, akinek a közelmúltban fellépett az országának előadásai. Kalidou Koulibaly

Egy szilárd platformon Szenegál izgalmas, bár igazgatója, Aliou Cissé még nem bizonyította, hogy megtalálta a módját, hogy teljes mértékben kihasználja a tehetséges támadók, mint például Sadio Mané, Keita Baldé, Mbaye Niang és Ismaila Sarr lehetőségeit. Ha rákattintanak, Szenegál az elmúlt 16 évben elcsúszhat a csoportjából, és az ellenfelükkel bajba kerülhet. Lehet, hogy Anglia lesz.

Ahhoz, hogy Anglia messze legyen, Tunézia ellen pozitív eredmény lesz, aki nem lesz .Miközben nem várta, hogy uralja a birtokukat, a Nabil Maâloul vezetője azt mondta, hogy csapata merész lesz, és többet fog tenni, mint egyszerűen a nyomás elnyelésére. A múlt héten barátságos volt Spanyolország ellen, amelyben Tunézia a második félévben a kagylójukba való zsugorodásig tartotta magát, hangsúlyozta, hogy az udvariasság lenne a legjobb politikája, mert Maâloulnak nincs elég jó védője a catenaccio értelmezéséhez. Bár a sérülés megfosztotta őket a legizgalmasabb alkotótól, Youssef Msakni-tól, Tunézia legerősebb játékosai csúszós támadók. Céljuk, hogy Anglia és Panama ellen játszhassanak az első lábon, és mindkettőjüket megsérthetik. Ez különösen igaz lesz az Uruguay elleni nyitó mérkőzésekre, amelyekért Mohamed Salah illeszkedett.Salah nélkül Egyiptom csodálatosabb. Oroszország és Szaúd-Arábia sem nagyszerű megrázkódtatásra számíthat, és Salah-tól elvárható, hogy megrázza őket. World Cup Fiver: regisztráljon és kapjon napi futballcímünket.

Nigériának valódi tulajdonságai vannak: dinamizmus, hatalom és élesség, ha Simy Nwankwo hatással van az Odion Ighalo helyére. De vannak hiányosságaik is, különösen a célok és a védelem terén, és hiányoznak a korábbi Super Eagles oldalainak találékonysága, így amíg Izlandot összeomlik, nem valószínű, hogy Horvátországot és Argentínát megelőzően befejeznék, még akkor is, ha novemberben barátságosak lesznek. , amikor Lionel Messi hiányzott. Számukra valószínűtlennek tűnik a kiütési szakaszok elérése.De nem lehetetlen.

Akkor mind az öt afrikai ország találhat okot arra, hogy bízzon abban, hogy túllép a csoportfázison, ahol a kontinensen egy példátlan kontingens lehet. De ez valószínűtlen. Még kevésbé valószínű, hogy bármelyikük lesz az első afrikai ország, amelyik elér egy félfesztivált.