Az amerikai olimpiai Jimmy Feigen 11 ezer dollárt adományoz a rablási követelések után

Az amerikai olimpiai versenyző, Jimmy Feigen 11 000 dollárt fizet (8,300 £) egy brazil jótékonysági szervezetnek, hogy vitát rendezzen arról, hogy a rendőrség egy régóta elbeszélt történetről szólt róla, és csapattársait a riói olimpián a fegyveres fegyverrel megfosztották.

Az adományt Feigen ügyvédje, Breno Melaragno Costa bejelentette négy órai találkozó után a riói ügyészi bíró és a tisztségviselők tisztviselői körében. “

Feigen és csapattársa, Ryan Lochte azzal vádolták, hogy a vasárnapi korai órákban rendőri fegyveresek megállítottak, míg két másik amerikai úszóval, Gunnar Bentzrel és Jack Congerrel voltak.

Az amerikai olimpiai A bizottság bocsánatot kért az úszók tevékenységéért, akik mindegyike visszatért az Egyesült Államokba, Feigen kivételével. A brazil hatóságok azzal vádolták Feigen-et és Lochte-t, hogy készítsenek egy történetet egy rablásról, a vandalizmus cselekedete.

Miután az adományt a brazil jótékonysági szervezetnek fizetik, a Reaction Inst hogy Feigen várhatóan megkapja az útlevelét, és akkor szabadon elhagyhatja az országot, mondta az ügyvédje.

A bejelentés csütörtöki forgalmas napot követi, amikor a brazil rendőrség erős bizonyítékokat mutat be, amelyek ellentmondanak a rablási állításoknak .Facebook Twitter Pinterest A CCTV felvétel kétségbe vonja Ryan Lochte beszámolóját Rio rablásról Bentz és Conger előző éjjel hazatértek, amikor a helyi hatóságok megpróbálták feloldani a történteket, de a USOC nyilatkozata kiadta a következő hogy a helyi rendőri állítások szerint a Lochte rendezvényeinek verziója hamis.

“Ahogy értjük, a négy sportoló (Bentz, Conger, Feigen és Ryan Lochte) Augusztus 14-én taxival az olimpiai faluban, “mondta a USOC nyilatkozata.

“Megálltak egy benzinkútnál, hogy használják a mosdót, ahol az egyik sportoló vandalizmusot követett el.A sportolók és a két fegyveres benzinkutazó biztonsági személyzete, akik bemutatták fegyvereiket, vitatkoztak a sportolóknak a jármüvükröl, és követelték a sportolóktól, hogy fizessenek. Miután a biztonsági tisztviselők pénzt kaptak a sportolóktól, a sportolók elengedtek. “A rendőrség és az állomás tulajdonosa azt mondta, hogy az amerikaiak egy hirdetési jelet károsították, és hogy két nő a férfiakkal volt, de egy taxi, amely a taxijuk mögött parkolt. Facebook Twitter Pinterest Mi történt valójában Ryan Lochte-vel és a barátokkal augusztus 14-én? Visszatekintünk a változó elbeszéléshez A USOC nyilatkozata továbbra is elnézést kért az eseményekért: “Ezeknek a sportolóknak a viselkedése nem elfogadható, sem az USA Csapat értékeit, sem tagjai túlnyomó többségének magatartását.Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának nevében tovább vizsgáljuk az ügyet és az esetleges következményeket a sportolók számára.

“Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának nevében bocsánatot kérek régóta és az emberek Brazíliának ezt a zavaró megpróbáltatás közepette, ami helyesen lenne a kiválóság ünnepe “, nyilatkozta a nyilatkozat. A rendőrség csütörtökön korábban azt mondta, hogy Bentz és Conger a Lochte-t hibáztatták az eredeti történetért, mondván: részeg és agitált. A rendőrség hozzátette, hogy sem Bentz, sem Conger nem adott félrevezető nyilatkozatot a vasárnapi incidens után, mivel csak Lochte és Feigen tette.Az USOC szerint Feigen beszélt a rendőrséggel, és átdolgozott nyilatkozatot adott nekik.

Eközben Lochte ügyvédje, Jeff Ostrow ragaszkodott hozzá, hogy a történet nem készült el, és elmondta a New York Timesnak, hogy a felügyeleti videó megerősítette a “Lényeges rendezvények változatának elsődleges elemei” volt. “Egy egyenruhás személy volt fegyverrel, aki arra kényszerítette őket, hogy adják át a pénzüket” – mondta Ostrow az újságnak.

Bentz és Conger Brazíliában pénteken reggel érkezett Brazíliába, miután üzleti osztályba költöztek és magára öltözve elkerülte a médiát egy éjszakai repülés közben, egy Reuters tanú szerint. RioRun