FA a hazai nemzetekkel folytatott megbeszéléseken az Egyesült Királyság egészére kiterjedő pályázaton 2030 világbajnokságra

A Labdarúgó Szövetség titkos tárgyalásokat tartott a többi hazai országgal a 2030-as világbajnokságra vonatkozó közös ajánlat lehetőségéről. Az FA vezérigazgatója, Martin Glenn és elnöke, Greg Clarke, kedden találkozott a walesi, skóciai és észak-írországi társaikkal, és megvitatták a potenciális brit nyomást a 48-csapatos esemény fogadására.

A következő év során az FA a világbajnokságra vonatkozó licitálás előnyeit és hátrányait mérlegeli első alkalommal, amikor Oroszország 2018-as veresége vereséget szenvedett.Elfogadta, hogy bármilyen kampány megkezdése előtt konzultál a hazai országokkal. A Fifa-nak a Marokkó által folytatott megbeszélésekért az Infantino bővítési tervét fizeti | David Conn További információ

Az egykori skót FA főigazgatója, Stewart Regan úgy véli, hogy egy Anglia által vezetett hazai nemzetek árajánlat van a radaron. „Mindenki szeretné látni a világbajnokság labdarúgását Angliában és esetleg a tágabb Egyesült Királyságban, és ez nagyon erős lenne a pénzügyi helyzetben,” mondta.

„Biztosan alacsony kockázatú ajánlatnak tekinthető. Nem sok országban van a nagy stadionok minősége, amelyeket Angliában a Wales már nemrégiben a Bajnokok Ligája döntője, és Skócia Európa 2020-as fogadója, és jó hírnevet szerzett a nagy sportesemények sikeres rendezésében.Észak-Írország nem feltétlenül felel meg a stadion követelményeinek, de esetleg képzési helyszínekre is használható. Csütörtökön csütörtökön megnyitották Conmebol házat Moszkvában egy ünnepségen, melyen Fifa elnöke, Gianni Infantino vett részt, és 2030-as promóciós anyaggal volt megjelölve, melynek szlogenje: „Believe big”.

A világ színpadán történő javítása érdekében Gareth Southgate a jövőben bemutatja magát az „angol FA” -ból. A vezető és más vezetők úgy vélik, hogy segít eltávolítani az angol labdarúgás mint arrogáns észlelését. 2015-ben Glenn elmondta, hogy a Labdarúgó Szövetség neve az “arrogancia végső kifejezése” volt.