Hogyan ment Francesco Molinari a kiesett vágásokról Claret Jug-ra – nyolc hét alatt

„Nem játszott különösebben jól, semmi sem ment rendben” – magyarázza Pugh. Csak úgy döntöttünk, hogy ugyanazokat a dolgokat csináljuk, mint mi, de jobb. Dolgozz tovább keményen, amíg az eredmények meg nem jelennek. Semmi sem ment rendben, de semmi sem volt rossz, csak a beteg maradásának kérdése volt, és ügyeljen arra, hogy igazán jól működjön.

„Ez a következő héten kattintott a Wentworth-re, és egyszer rákattintott egész nap képes ugyanazokat a képeket kinyomtatni. Legjobban játszik, kissé Nick Faldo-hoz hasonlóan, amikor inkább inkább érzi magát swingjében, mint túl sok másban. ”

Ez a Wentworth siker a BMW PGA bajnokságon volt figyelemre méltó, mert Molinari kitartott Rory-tól. McIlroy, hogy elérje. Júniusban az olasz ismét megnyerte a Quicken Loans National versenyen a PGA Tour-ot.A nyolclövéses győzelem biztosítása érdekében lerombolta a mezőt, amelybe a Tiger Woods is belekerült. Molinari megjelenése az Atlanti-óceán másik oldalán bizonyította egyedülálló képességét; feladta a Ryder Cup pontjait azáltal, hogy ugyanazon a hétvégén kihagyta az Európa túra 7 millió dolláros franciaországi nyitóját. Az Francesco Molinari nyertes bajnok a „sportos” Tiger Woods iránt méltányol. Bővebben

A pszichológia ismét kulcsfontosságú volt, mivel Molinari uralkodott a Carnoustie. Egy dolog az volt, hogy Molinari ismét McIlroy-t tudta tartani. a bajnok vasárnap játszott a feltámadó Woods társaságában. A szemöldökét a Molinari kompozícióján emelték fel.

„Ez nem lehet meglepő” – ragaszkodik Pugh. – Már néhányszor játszott a Tiger-szel.Tudta, mire számíthat; Tudta, hogy a tömeg ott van, hogy figyelmeztesse Tigris figyelmét, hogy továbblépnek, és ezzel meg kell birkóznia, amikor 4 láb vagy 6 láb fölött van, ami holingot igényel. Ez nagyon fontos volt, csak tudva, mire számíthat.

„A tigris tíz évvel ezelőtt sokkal keményebb javaslat lett volna, de még most is a tömeg követi őt, mert ő a fő ember. Ezt el kell fogadnod. Úgy gondolom, hogy ő a legjobb golfozó, aki valaha élt, és szerintem a legszebb dolog Francesco számára az volt, hogy ilyen jól játsszon, és előtte nyerje a Claret Jug-ot. Tiger Woods által aláírt kártyája van.Ez egy extra apróság a lengyel számára. ”Videó lejátszása 1:50 Francesco Molinari, Tiger Woods és Justin Rose tükrözik a„ hihetetlen ”nyílt bajnokságot – videó

Körülbelül 18 hónappal ezelőtt Molinari Dave Alred előadó edzője felé fordult. , eddig leginkább az angol rögbi Világkupán nyert világbajnok, Jonny Wilkinson munkájával. Phil Kenyon a Molinari edzője. Érdekes módon a nyitott bajnok csapata mindhárom kulcsfontosságú tagja elszigetelten dolgozik vele.

„Phil segített neki, és most egy tisztességes putterré vált” – magyarázza Pugh. „Most nem adja el a kurzus másutt, a zöldekre elért löketét. Frankie-vel csak tisztességes putternak kellett lennie, mert annyira eltalálja a labdát.

„Dave valóban segített, mert nagyon intenzív, amikor vele dolgozik.Nem csak a megragadásban és a dobásban – bár elsősorban ezzel együtt -, de Dave ellenőrzi a hosszú lövésekre összpontosító figyelmet. Gondoskodik a magas intenzitás fenntartásáról. Ez nem volt egy azonnali kattintás; volt néhány nehéz nap, sok időt tettek össze egymással .Ryder Cup mutatók: mit mond az Open az Le Golf National versenyre? Tudj meg többet

„Dave szereti csúnyá tenni a dolgokat A golfpályán azt akarja, hogy Frankie olyan dolgokat csináljon, amelyek nem kényelmesek. „Nem léphetsz tovább, amíg nem játszottad ki ezt a lövést”. Nem egészen a Gary Player-esque-nél, ahol egy bunkerben állna, amíg nem lövöldözik a lövésre, de e vonalak mentén.Az egyetlen szó, amelyet nem használna Dave leírására, „nyugodt”, és egyetlen szó, amelyet leírhat nekem, „nyugodt”, tehát egy jó kombinációnak tűnik.

Pugh saját szövetsége a Molinarival 2003-ig nyúlik vissza. Míg az Open diadala kiemeli az edző tehetségét, kapcsolataik hosszú élettartama Molinari hűségére is utal. Pugh csodálatos módon tartózkodik a középvilágtól, amikor visszaemlékezik a korai időkre.

„Nem igazán mondtam:„ Ez a gyerek egész végére megy, és nagy bajnok lesz. ”De amit folytatott, az a a következő szintre. Bármi is volt a szint, továbbment hozzá, megszerezte az alapot, majd továbbmozdult onnan. Azt hiszem, most meg fogja tenni ugyanezt, nem hiszem, hogy egyszeri nyertes lesz.Azt hiszem, ott van még kettő vagy három.

„Nagyszerű tanuló, de nem mindig nyugodt. Csak nem látod. Bernhard Langer-szerű a golfpálya körüli járás során, de Colin Montgomerie-szerû. Jól van szenvedélye, rengeteg ennek folyik. ”Iratkozzon fel a The Recap oldalra, a szerkesztők válogatási e-maileire.

Molinari sokoldalúságát vasárnap hangsúlyozták, amikor sokféle robbantási körülmények között zöldekbe kerül.Ahogy ezt tette, Pugh hosszú úton haladt Angustól Londonba; az edző elhagyta Carnoustie-t, amikor Molinari elindult.

„A rádión hallgattam, ami természetesen a legrosszabb, mert a szavak nem képesek” – mondja. „Ez nem volt a legegyszerűbb utazás, amit valaha is tettem, még forgalom nélkül is.”

Molinari saját utazása mindössze nyolc hét alatt rendkívüli volt.