Joe Joyce GB-nak lőtt Rio után, miután az ellenfél megijedt robotnak nevezte

Joe Joyce, az olimpiai aranyérmén kívül csak néhány hefty fúj, nem könnyű haragot tenni, de ellenfele a vasárnapi döntőben, Tony Yoka, sikerült felderíteni a nagy londoniat az égési pontig. Amikor azt mondják, hogy a francia szuper-nehézsúlyú ember úgy gondolja, hogy ő egy “robot”, aki fél tőle, Joyce felvette magát a teljes 6ft 6in és azt mondta: “Ő mit? Megrémült? Ha! Nos, most még több okunk van arra, hogy legyőzzük. “

Ezek valójában ésszerű feltételekkel járnak, mivel többször is fékeztek és kétszer is harcoltak, egy győzelemért, de Yoka közkedvelt ez a verseny.Lehet, hogy a bírák félelmetes győzelemben részesültek a rock-szerű horvát Filip Hrgovicon, de két hét alatt lenyűgözőnek tűnt, és méltó a No1-es világ.

az előítélet a francia felé – nem bizonyított, de erősen gyanítható – Joyce-nak a munkára kell koncentrálnia, mert Yoka egy okos mozgató, aki bajban marad, nem ellentétben az Iva Dychko-val, a Kazakval az elődöntőben. És Yoka annyira éles a nyelvével, mint öklével.

“Nagyon magabiztos vagyok” – mondta, röviddel Hrgović verte után. “Nagyon jól ismerem Joe-t, és biztos voltam benne, hogy találkozunk a döntőben. Az európai játékokat elvesztettem Joe-nak, de én nem voltam készen erre a versenyre.Aztán volt néhány sparring vele, és azt hiszem, Joe többé-kevésbé félt tőlem, pszichológiailag, ami történt a világbajnokságon [ahol Yoka ellentmondásosan megnyerte az elődöntő].

“Most Én vagyok a No1 világ, ezért sokkal magabiztosabb vagyok a bokszban és a világbajnoki győzelemben azt hiszem, mindenkit legyőzhetek.

“Már kétszer dobtam Joe-ot (1-1). Nem érzek semmit, amikor eltalál. Ő csak megszállottan érti a másik harcosot. Ő olyan, mint egy robot. A dobozok a szívével. Jó ember, nagyon összpontosított és eltökélt, de izmaidat dobja, nem pedig a fejével. “

Az emberek megütése természetesen ez, és Joyce kiváló gyakorló fájdalmat okozva ellenfeleinek.Mint barátja és egy ideig sparring partero Anthony Joshua azt mondja: “Amikor eléri, fáj.”