Leeds a Marcelo Bielsa korszakát lenyűgöző győzelmével kezdte meg Stoke felett

Mindig a nem konformista Marcelo Bielsa szereti a kora reggeltől esti közepéig tartani Leeds csapatát az edzőpályán, ám nyilvánvalóan nem pazarolják az idejét.

A Stoke City rosszul nézte Bielsa könyörtelenül erőteljes, nagy intenzitású, szorító játékát, nem is beszélve arról, hogy megzavarja a hazai oldal kaleidoszkóposan rugalmas mozgása, a Leeds játékosai állandóan forgó pozíciókkal.

Nem túlzás azt mondani, Mateusz Klich, Pablo Hernández és Liam Cooper célkitűzései alapján a látogatókat nagyjából ugyanúgy elpusztították, mint a Bielsa által a napi takarítás során a Wetherby közelében lévő hétköznapi takarítás során talált pordarabok.Percepcionista Marcelo Bielsa radikális megközelítést hozott. a Leeds Unitedhez tovább.

„A játékosok nagyon ambiciózusak voltak, és nagy erőfeszítéseket tettek” – mondta Bielsa, mielőtt visszatért a perfekcionista módba. „Néhány pillanatra Bet 365 apostas elégedett voltam, másokkal nem.Dinamikus, támadó csapat vagyunk, amely vállalja a kockázatokat, tehát ezek pozitív aspektusok. De nem mindig mozgattuk a labdát a kívánt módon. Van néhány szempont, amelyet ki kell javítanunk. ”

Két órával a rúgás előtt az Elland Road kijárat felé vezető autópálya csúszósoron már hosszú volt a sor, és onnan a negyed mérföldes mászás egy a zsúfolt parkoló 30 percet vett igénybe. Az egész spanyolul elnevezett El Loco-menedzser a városban lakott, és úgy tűnt, hogy egész Yorkshire-nek először a Bielsa folyamatban lévő munkáját akarta áttekinteni.A ragyogás pillanataival jutalmazták őket.

Az egykori argentin és chilei menedzser azt mondta, hogy reméli, hogy új élete a bajnokságon „érzelmekkel teli lesz”, így itt bizonyult, mint a 63 éves. „A modern futball keresztapja” – és nem is beszélve Pep Guardiola mentoráról – átölelte rajongóját, miután rajongóként indult a műszaki területre, ahol ült egy fejjel lefelé levő italhűtőn.

Izgalmas perc taps a későn A nagy leedsű Paul Madeley emelt egy Unibet PT már nagyon töltött atmoszférát, és a késő délutáni hőmérsékletek mellett, még a magas 20-as években is, heves tempó támadt.Bárki, aki azt akarja látni, hogy Bielsa fémjelzi a 3-3-3-1 formációt akcióban, csalódott lett volna, az argentin inkább a 4-3-3 mellett döntött a frissen kinevezett Stoke és új menedzserük ellen.

Gary Rowett nagyra becsülte, de gyorsan érezte Bielsa ígéretének teljes erejét, hogy „uralja az ellenzéket”, és nem találta meg a módját annak ellensúlyozására. “Ez nagy sokkot fog okozni néhány játékosomnak” – mondta. „A Leeds sokkal gyorsabb és dinamikusabb volt. Azt hiszem, egy vagy kettő játékosunk meglepődött az intenzitás miatt, és egy vagy kettő nem végzett munkáját.Leeds mozgása kiváló volt, és nagyon jól nyomott bennünket, de túl könnyűvé tettük. ”

Jack Butland reflexei megóvhatták Kemar Roofe korai lövését, ám a 15. percben az angliai tartalék kapusnak meg kellett elviselni a márciusi magas decibel feszültségeket, együtt visszhangzva a szarufákhoz, ahogy Klich elérte. Facebook Twitter Pinterest Mateusz Klich gólt szerez a Leeds számára az Elland Roadon. Fénykép: Anna Gowthorpe / BPI / Rex / Shutterstock

A cél a lengyel középpályás volt, amely eddig egy kicsit részese volt a játéknak, és eldobta a labdát Butland fölött egy lépés végén, amely a Kalvin Phillips – aki egy mély középpályásba bevetve kiválóan védte meg védelmét – Samuel Sáizot választotta ki.Néhány jelző elhaladva, a lenyűgöző Sáiz észrevette, hogy Erik Pieters egyenesen Klichre játszott, és csodálatos labdát csúsztatott át a pólusra. Patrick Bamford, a 7 méteres korábbi csatár, a padon a Leane Baker, Jamal Blackman és Jack Harrison mellett.

Bár a Rowett két fiúja, Tom Ince és James McClean alkalmanként fenyegett, Benik Afobe továbbra is szolgálatba éheztetett. és Oghenekaro Etebo küzdött Klich és a társaság ellen.Mögötte Rowett védelmét a kiváló tető és az élénk Ezgjan Alioski az egész helyre húzta, és a félidő közeledtével tovább lemaradtak. az eredményül kapott alacsony lövés kissé gyenge és spekulatív volt. Rutinszerű mentés figyelmeztette Butland-t, aki ehelyett valahogy megengedte, hogy a labda szorongóan átcsússzon az ujjain. Read more here

Afobe csökkentette a hiányt a büntetőpontból, miután Douglas az Ince-t levonta, de a bal oldali hamarosan megszólalt: a befelé forduló sarok, ahonnan Cooper félelmetesen felállt, hogy Leeds harmadik, Butlandon túlnyúló feje felé forduljon. “Kifejeztük a vágyunkat” – mondta Bielsa. „Most fenn kell tartanunk.”