Novak Djokovic Dominic Thiemre esik Roger Federer leszámolása előtt

Amikor a tenisz vezető nyolc játékosa a héten változó várakozással vitte magukat Londonba a 2019-es lejárató kampány után, ketten tudták, hogy a privát pontszám rendezése érdekében figyelmen kívül kell hagyniuk a fáradt csontok recsegését.

Csütörtökön, a Nitto ATP Tour 2019 döntőjének utolsó körmérkőzésén Roger Federer visszaváltásáért lő Novak Djokovic ellen, akit négy hónappal ezelőtt a wimbledoni döntőben nem tudott legyőzni, ami a torna leghosszabbja volt. történelem, annak ellenére, hogy két meccspontot tartogatott, és a Center Court hangos szeretete volt. Andy Murray egészséget és boldogságot helyez a címek fölé, amikor a Davis-kupa visszatérését látja. További információ meggyőzően két szettben Matteo Berrettini ellen itt kedden délután, mint Djokovic, amikor este egy emlékezetes kutyajátékot veszített Dominic Thiem ellen.Ezúttal Djokovic volt az, aki két meccspontot fújt, mivel az 5. világ a 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5) elődöntős hely megszerzéséhez tartotta az idegét, és 51 győztest ütött kettőben óra és 47 perc.

Thiem a bíróság mellett azt mondta: „Ez egy nagyon különleges mérkőzés volt, csodálatos légkör a játékunk legendája ellen. Az első ponttól kezdve a zónában voltam, de a játék legjobb visszatérőjét játszottam. Itt-ott volt egy kis szerencsém. Ez egy olyan Bet365 mérkőzés, amelyet soha nem felejtek el. ”

Djokovic és Federer időközben a 49. alkalommal találkoznak a fővárosban megrendezésre kerülő 10. ATP-döntőben, mielőtt 2021-ben Torinóba költöznének. Hatszor nyerte el a címet, de figyelemre méltó módon azóta sem, hogy 2011-ben legyőzte Jo-Wilfried Tsongát. A hat évvel fiatalabb Djokovic öt győzelmet aratott, ebből három a Federer elleni döntőben.Csütörtökön kevés lesz belőle.

Federer biztosította, hogy a mérkőzés fűszeres és releváns legyen, amikor a 8. világranglista Berrettininek egy óra 18 perc alatt teniszleckét adott, és 7-6 , 6-3-as győzelem kijavította az első körben elszenvedett sebzés egy részét a burjánzó Thiem ellen.

„Talán néhány napba, legfeljebb pár hétbe telt, mire felülkerekedtem a wimbledoni veszteségen – ismerte be Federer. „Még mindig azt hittem, hogy remek döntőt és remek versenyt játszottam, miközben útközben megvertem Rafát [Nadal]. Nem, izgatott vagyok, hogy ellene játszhatok. ”

Djokovicnak újra és újra piros vonalban kellett maradnia, hogy az osztráknál maradjon a torna eddigi legjobb meccsén – és az első háromszettesben -, de ideje felépülnie.Ha nyer, egyszerre ugrálja meg Nadalot, hogy hatodik alkalommal fejezze be a világ első évét, ami Pete Sampras eredményével lenne egyenlő. Sok minden forog kockán.

A kettős hiba a tie-breakben Thiemnek az első szettbe került; kétségbeesetten szoros volt. Djokovic 0-2-es hátrányba került a másodikban, miközben Thiem megragadta a cseréket. Csak Janko Tipsarevic és Tsonga érkezett egy sorból, hogy legyőzze őt ezen a tornán; sem Thiem mindenféle fegyverei nem voltak.

A kilencedik játszmában két izgalmas rally során két szett pontért eltalálta Djokovicot, két felemelt pontért, felbuzdulva, amikor ellenfele egy alapvonalbeli előkézzel lezuhant a kapufán. Kimerülten, de elkötelezetten kezdtek a harmadikra.Két óra elteltével 1-3-as hátránnyal Djokovic visszalépett a versenyre, és egy ponttal egy lerobbant húrral győzött, mielőtt 3-3-ra tört volna.

Az irányítás után Thiem két pontra volt a vereségtől, amikor levágta a mindent vagy semmit elõre mutató kézzel és 5-5-ig tartott. Az áramlás ellen szerelemre tört, de Djokovic kényszerítette a tie-breaket, ahol 4-5-re ment. Thiem 6–4-re és két meccspontra szétzúzta a középpályát. Megdöntött egy hátast, de elődöntő helyet biztosított a befejező ponton.

Korábban Federer a 38. helyszíneken lobbant át a kék pályán, a játék vezérfényének teljes fényességével. Berrettini, új a nagykorú 23 éves korig, de nem kápráztatta el a körülötte lévő tenisz glitterati, hű maradt erősségeihez, 145 km / h sebességgel szolgált, olyan Bet365 sebességgel, amely mindenkit meg fog ijeszteni a Touron.Azonban nem tudta megállítani a játék kószáló hercegét.

Még ha figyelembe is vették az ütő ütősebességét, Federer megmutatta, hogy reflexei még mindig elég élesek ahhoz, hogy ügyetlenül és következetesen visszaadhassa az olasz mennydörgéseit, és éppúgy a védelme, mint a tűhegyes támadása tartotta életben a tornán.

Berrettini, aki márciusban nyert Challengert, amikor Federer az Indian Wells Masters döntőjében vereséget szenvedett Thiemtől, debütálásának később a következőket mondta: „A bolygó legjobb srácai és talán a valaha volt legjobb srácok ellen játszom. Szóval büszke vagyok arra, amit csinálok. ”

Többet fog hallani róla.