A Rio 2016 játékok elkenhetőek, de minden másodpercig ragasztom őket

Barack Obama, aki visszaveri a chicagói ajánlatot, elhagyta a végső szavazást. Ehelyett a lábazatot Luiz Inácio Lula da Silva, Brazília saját nagy modernizáló elnöke uralta a boom-korszak hatalmainak teljes flössében, ahol beszélhettek a globális árapályok megváltoztatásáról, az új világ felemelkedéséről és mindenekelőtt a saját a korrupció botránya nyilvánvalóan) őszinteség és tisztaság.

Pelé láthatóan nyíltan sírva a győzelem összecsapásában. Maga Lula saját beszéde alatt és után is sírt, aztán kiderült, hogy többször ébredt az éjszakában, hogy még sírjon.Csak João Havelange nem sírta, de Havelange-t nem igazán adták ilyen bemutatóknak, hanem inkább egy olyan ember hideg, kemény pillantását preferálta, aki legalább kétszer már eladta a világot, aki minden reggel három mérföldet úszik a saját mókusaiban ‘-milk végtelenített medencében, miközben aranyos kalapos kalapban öltözött, és aki éppen most mérlegeli, hogy megcsinálta-e, és csomagtartóvá tette-e. Facebook Twitter Pinterest Olimpiai fáklyát tiltakozó tüntetők Rio

Bármelyik módon, a Rio 2016-ot mindig valami különlegesnek szánták. És így kiderült: a leginkább szeretett, leginkább veszélyeztetett, legkedveltebb derűs Játékok.Először is, hogy a brazil nemkívánatos hely: mind a sport világának korrupciós tőkéje, a helikopter és a svédasztalos osztályok mézesedénye; és a közeli, állandó hasmenésű utcai bűnözés helyét, ahol autókaros szúnyogok sétálnak a tengerparton, és a mesterséges őrült korrupt adminisztrátorok feltörik az infrastrukturális szerződéseket a tornyosuló turistákkal szemben. Másodszor, maga az olimpia is már nem olyan hely, ahol a szigorú, fehér-rövidített férfiak a fazekasságra összpontosulnak a maraton végén, hanem inkább, mint a világ minden más jellemzője, a szüntelen vállalati mohóság mátrixa.

Harmadik , és talán leginkább az I-can’t-believe-what-I’m-seeing dinamika, ahol az egyes sportolók tettek a gyilkos négyéves képzési ciklusban kell figyelmen kívül hagyni, mert, nos, kábítószerek, vermut, Ivan Drago, titkos laborok bejáratai és minden más.

Végül is kísértésnek látszik, hogy a történet véget ér, hogy ezek az olimpiai játékok már kudarcot vallottak a regal pestis hajó nem kívánatos minden kikötőben.Minden mozgás entrópia felé tart. Úgy tűnik, az olimpia megállt, a propánok eldugultak a Guanabara-öböl csillogó szennyvizeiben.A ruszilai sportolók a Rio ban-ban a “alternatív játékok” ellen szólnak tovább Tovább…

És mégis Rio 2016 inkább két dolgot figyelmen kívül hagy. Először is, hogy még a szerencsétlen szúrópróbaszerű szivárogtatás sem tudja elhárítani a rajtuk lévő izgalmasan magas szintű versenyt. És másodsorban, ahelyett, hogy tönkretették, elkényeztetettek, eldugultak és a többiek, ezek a játékok már teljesen lenyűgözőek, teljesen epikusak és teljesen emberiek. Személy szerint minden másodpercig ragasztom.

Nem nehéz meglátni, hogy Brazília félelmetes vagy dühítő gazdagnak tűnhet.Még azoknak is, akik ezt jól ismerik, ez egy bájosan nevetséges hely, amelyet egyfajta futatlan vagyon, végtelen foltos és hülye holnapok futnak. Még Rio saját szelleme is, mint a klasszikus brazil vicc. Az egész hely egy holnapi nagy múzeum, az új hajnalok felhalmozódnak és szétmaradnak.

Brazília zavaró ország lehet. Az utolsó világbajnokságon a rendőrség kiadott egy biztonsági füzetet, melyben a turisták “nem sikoltoztak” a bántalmazáskor, mivel ez csak súlyosbítja a bűnözőket.A gazdagok ahelyett, hogy megjavítanák az utakat, a gazdagok megveszik a helikoptereket, míg a középosztályok golyóálló autókat vezetnek. Plusz természetesen Brazília a tökéletes sportszolgáltató nemzet, a szellemi otthona ezeknek a hatalmas, keringenek a földgömb a romboló gerendákon, felszedik a búzamezőket, szétszórják a házakat. Nem csak Brazília segített bemutatni a saját brazil “jeitinho-kultúra” korrupcióját a Fifa-nak, mielőtt elkezdte a leginkább pazarló világkupát. Természetes otthona a túlosztálynak, egy olyan nemzetnek, amely soha nem nyerte vissza az egész portugál királyi udvarot 200 évvel ezelőtt a Rio-i nyomornegyedekben, hogy megtisztítsa a Rio-i nyomornegyedeket, és csődbe vonja a nemzetépítést nagyszerű fehér elefántokat, a dimwit örökösök és a régiesek.

A megszerzett gazdahelyeket kapod.Ön is megkapja a játékokat. Az olimpiai eszmény korrupciójának kézzel való megdöntése figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a sport soha nem létezett vákuumban. Mikor van ez az ősi, nárcisztikus Zeusz-imádó fesztivál, katonai megjelenés részeként, részleges szenzuális csalódás, felhőtlen, zárt, tiszta vagy bármi is akar lenni?

A háború utáni olimpián amelyet a hidegháború korában határoztunk meg, amikor a Játékok összefonódtak a kelet-nyugati nap végi dinamikáján, valamint a kereskedelmi modell bőkezű mohósága és opportunizmusa által, amelynek mellékterméke, amely tartós kémiai csalást fenyeget korrodálja a fogaskerekeket és a kerekeket, és az egészet leállítja. Hubris, kapzsiság, bolondos törekvés, őrült kalandos teázó pártja egymással versengő érdeklődéssel: találkozik Brazíliával, a korrupcióval és a megszállott elitekkel. Ismerős?Még egy kicsit?

És mégis a sport mindig a megváltás csillogását kínálja. Ezen a tompaságon és emberi gyengeségen kívül ott lesz a szépség szokásos pillanata is. Az olimpia lehet egy rendetlenség, egy zsákmány, egy irigység cirkusz. De még mindig van valami dicsőségesen tiszta itt. A legjobb részek még mindig megtörténnek. A para-sportolók – és mellesleg: ne ellenőrizzük a doping statisztikát itt – rendkívüli határokat, az elit pályára és a mezőny tehetségére, akik magasan a föld felett lebegnek, és olyan furcsa és példátlan emberi végső dolgokat produkálnak. / p>

A szeszélyes szélekkel szemben, a gonoszság, amit az emberek tesz, teljesen értelmetlennek tűnik. A játék mindenhol fel van szerelve.Minden emberi civilizáció elgondolkodtatva és zavarodottan játszódik le, és egy érdekes dzsungelben és felhalmozott erőben játszik, amelyből, ha szerencsénk van, néhány kegyelmi pillanat még mindig felmerülhet.