Német bajnok lehet a Leverkusen?

Amikor a Leverkusen 1-1-es döntetlent ért el a Dortmund ellen a német Bundesliga vasárnapi döntőjében, úgy tűnt, hogy Xabi Alonso edző hangulata meglehetősen borús. “Bár uraltuk a meccset, szinte semmilyen lehetőséget nem alakítottunk ki. Egy pont nem rossz, de lehetett volna jobb is” – siránkozott a Bayer edzője a végső sípszó után. Ennek ellenére Bet365 védencei a hatodik forduló óta csendben a tabella élén állnak, és remek futballal kápráztattak el. Vajon a Leverkusen bajnok lehet ebben a szezonban? A Livesport News német szerkesztősége erre a kérdésre próbált választ adni.

A Leverkusen a szezon első 13 mérkőzéséből 35 pontot szerzett. Ez rengeteg, amivel meg kell felelni. A Bayern azonban még mindig a Bet365 sarkában van. A pontokat tekintve a müncheniek még akkor is az elsők lennének, ha a hétvégén legyőzték volna az Union Berlint. A meccset azonban a heves havazás miatt el kellett halasztani, így a tabellára való pillantás csak a 17. forduló után lesz fontos, amikor hivatalosan is véget ér a szezon első fele.

A bajnoki cím esélyese tehát továbbra is a Bayern. A német óriás, amelyet ebben a szezonban az angol ágyús Harry Kane húzott lefelé, győzelemről győzelemre gyűjtögeti a győzelmeket. A rivális Bayer azonban nagy esélyes arra, hogy története során először megnyerje a bajnoki címet, hiszen eddig ötször volt második. “Jelenleg minden jól alakul számunkra, de még sok meccs vár ránk. Minden ellenfél nagyon nehéz. De elégedett vagyok a játékosok elkötelezettségével, győzni akarnak” – elemzett Alonso október végén. More: ro-bonus.com