Brian Lara: A legnagyobb teszt az összes – archívum

Áprilisban a legmagasabb pontszám a történelemben, Lara 375 az Anglia ellen indított Nyugat-Indiában, a St John’s föld Antigua vad szaxofonja közepette, a Chikkey disco és az otthoni hangszerek sokasága . Júniusra áttért egy félig elhagyatott Edgbaston temetkezési légkörébe, ahol a Warhamsi harcos 501-es a Durham ellen képviselte a legmagasabb első osztályú pontszámot. Minden alkalomkor kecsesen és szépen játszott.

A cricketingben 25 évesen Lara kétszer repült a holdra.De azóta az angol megyei krikett szárazföldi, zátonyos világában való életre való átállás fájdalmas és traumatikus élményt jelent, a katasztrófa süllyedése.

Egyre többször, Lara bevallása egy repülésen Trinidadnak a múlt hónapban, amikor megengedte egy hét kegyét, hogy látogassa meg a családját, és felépüljön az 501-es erőfeszítéséből, különleges jelentőségre tesz szert: “Ez minden olyan gyorsan történik. Ez félelmetes, nagyon ijesztő. “Facebook Twitter Pinterest Brian Lara a Warwickshire-től ünnepli az 501-es világrekordot, miután nem vett részt a megyei bajnokság meccsén Durham ellen Edgbastonben, 1994 júniusában.Fotó: Ben Radford / Getty Images

A Warwickshire diadalista válaszát Lara egyéves szerződés aláírására váltotta ki, egyre gyakoribb és zavarosabb válasz a viselkedésére. Kisebb zavaraiban, a vonakodásban, a késői érkezésekben és a triviális problémák széles választékában az elmúlt hónapban olyan embert hasonlított a fizikai és mentális kimerültséghez közel álló emberhez. Kérdésesnek kell lennie, hogy képes-e kitartani a szezont.

A heti szabadságon való tárgyalás után Lara tavaly szerdán este töltötte Actonban, ahol a kezét Madame Tussauds-n egy viaszra modellezték.Egy játékos látszólag arra a következtetésre jutott: “Meg kell kérnünk őket, hogy készítsék el a másodikat, így fel tud jönni Edgbastonra, és végezzen valamit.”

Kétségtelen, Northamptonban két nappal ezelőtt Lara esküdtek egy lelkipásztornál, egy fuvarkasodott egy parancsnokkal, és kapitánya azt mondta neki, hogy hagyja abba “a prima donna viselkedését”. Kis térdérzékenység (“a bal comb baloldali izmainak enyhe csökkenése”, Warwickshire edzője, Bob Woolmer , hűen rögzített) hirtelen diagnosztizálták. Azóta a megsértés gyógyítására irányuló megbeszélések intenzív titokzatos légkörben zajlottak le. A várakozásokat Lara problémái nem sűrűsítették, holnap Warwickshire szembeszáll a legsúlyosabb versenytársaikkal, Worcestershire, az Úr első nagy a szezon hazai döntője, a Benson & amp; Hedges Cup összecsapás.Ez nem alkalom arra, hogy Lara feltárja az emberi hiúság jeleit a mezőn, különösen most, hogy az ő állománya leesik. A megyei kör állandó konstruktőri, a hét minden napján gyakorlatilag hét napig játszott a néhány ezer néző előnye. Minden nyáron 18 tengerentúli játékos, egy minden első osztályú megyében, szerény életet él ezzel a furcsa, zárt világban.Imran Khan festetlen “karcsúsított és rasszista angol prémiumot” festett, Sir Richard Hadlee vádlott a megyei játékosoknak, hogy lustán rendezik a középszerűséget, de a kapcsolatok, tekintve, hogy a válogatott szállodai és öltözõ szobák között változatlanul változik, általában meglehetõsen megromlott.

Az angol szakemberek túlnyomó többsége nem könyörög tengerentúli játékosának néhány szabadságát, amelyet különféle körülményei indokolnak, különösen, ha formája kiemelkedő. De egy vonalat húz a favoritizmusra. Warwickshire játékosai nem mondják annyira nyíltan, mert a megye azzal fenyegetőzött, hogy fegyelmi lépéseket tesz, ha sokan vannak, de sokan azt gyanítják, hogy mivel június 6-án elérte az 501-et, Lara “a pisset veszi”.