Everton Roberto Martínez nyer, miután a kupa nyerte a Manchester City-t

A Manchester Citynek nincs könnyű támadása, különösen Sergio Agüero ellen, és a csúcs élességéhez közeledve, de Everton szilárdan állt, hogy egy karcsú előnyhöz jusson a Capital One Cup második előtti döntőjébe. Ez megkönnyítené a Roberto Martínez-nek és a játékosainak néhány kritikáját. Everton még mindig sokat foglalkozik az Etihad-ban, bár itt bizonyíték volt arra, hogy Martínez beszéde a visszaesésükről és a hibáktól való megtanulása miatt nem feltétlenül a szokásos vágyálom.

szerencsére a Goodison-ban, ahogy az Everton játékosai megfordultak, hogy hangsúlyozzák a tömegnek a jelenlétében betöltött szerepét. Több mint egy megemlítette, hogy szükség van arra, hogy a helyet egy meddőgödörbe fordítsuk annak érdekében, hogy az életet a lehető legegyszerűbbé tegyük a város számára.És egy kicsit könnyebb az otthoni játékosok számára, a nem megmondott altextet futott. Az ellenfelek ellenségességében egyesült tömeg nem tud időt találni a saját oldalára, ami az elmúlt hetekben észrevehetően történt.

Ez volt Everton esélye, ritkaság ezekben a napokban, hogy támogatóikat amit Gordon Lee a Wembley-i hotdogok szippantására hívott. Lee volt az első menedzser, aki elviszi Evertonot a Ligakupa döntőjébe, Martíneznek esélye lesz a harmadik helyre állni. Talán még fontosabb, hogy még mindig az első Everton-győztesként írta magát a történelembe, bár kissé elszalasztotta a szükséges teendők megjegyzését azzal, hogy előzetesen bevallotta, hogy az első négyben végzett befejezése fontosabb lenne, mint az ezüst.Azok a klubok vezetői, akiknek pontosan nulla ezüstöt láttak több mint 20 éve alatt, ügyeljenek arra, hogy ilyen nyilatkozatokat tegyenek, különösen a tábla alsó részénél fekvő csapattal.

Az Everton ellenállása annál nagyobb volt korai szakaszban volt olyan időszak, amikor a verseny egyenetlen volt. Az első néhány percben Agüero egyik ellenőrzése önmagában szándéknyilatkozat volt, és amikor David Silva és Yaya Touré csatlakozott egymáshoz, pontosan megmérették a pontokat, és a hazai oldalról féltek.Mindazonáltal, bár kezdetben kitalálták, mivel vasárnap ellen Tottenham ellen harcoltak, Everton nem volt hajlandó felkarolni és nem volt hajlandó csatolni. Martínez jelezte, hogy véget akar venni a lágy gólok elnyerésében. otthon és nem volt semmi közel a célhoz a látogatók számára a megnyitó 45 perc alatt. Minden város céltudatos kezdetén soha nem sikerült megtalálni az utat az ellenfeleik között, Joel Robles nem volt megmentve az intervallum előtt. Willy Caballerót kétszer is megverte John Stones és Romelu Lukaku a helyszínekről, mielőtt Ramiro Funes Mori sikerült legyőznie a zászlót, hogy megállítsa a törvényes nyitókészüléket.

Az Everton megpróbált leginkább ellenállni Muhammad Besicnak a Touré teljes kiirtása során az első félidőben.Kezdetben az elefántcsontparancsnok erõs felhajtása miatt Besic nem volt hajlandó lemondani, és a Touréhoz hasonlóan, mint egy terrier, aki a magasabb férfi sarkán csikorgott. Ahogyan a City játékos eljutott a terület szélére, és a labdát a partra formálta, Besic megpördítette tőle a lábujjait, és elindult lefelé, így a Touré egy összegyűrődött kupacban maradt, és egy szabadrúgást nem kapott.

Besic nem egészen illeszkedik a School of Science sablonhoz, de ő egy teljesen hatékony versenyző. Agüero volt néhány félig esélye a Stones és a Funes Mori előtt, mielőtt Everton átvette a vezetést, de a cél az első félidő végén semmiképpen sem volt kék.Everton a City-támadásokkal szemben ellenállt, ahogyan menedzsereik ígéretet tettek és Caballero célját fenyegették, mielőtt Ross Barkley lövést készített volna a kapus csak a parry-t.

Barkley feltehette volna az Everton teljesítményét a második félidő kezdetén, amikor a gólszerző gólja csak pár centiméterre volt, hogy nem engedte meg Lukaku-nak a kihagyást, kétségbe vonta a pár esetét, amikor a csatár visszaállította oldalát miután Jesús Navas hozta meg a városi szintet. Lehetséges, hogy a Martínez-csapatoknál gyakran emelt díjat, hogy Everton még mindig nem elég klinikai elég vagy könyörtelen az otthoni megnyilvánulásban. Mégsem volt ez egy éjszaka a sírásnak.Everton felállt magára, megmutatta, hogy nem csak a legjobbakkal él, hanem visszajön a legjobbak ellen, és az otthoni menedzser programjegyzékei is tartalmaztak egy kincset azoknak a szurkolóknak, akik szkeptikusan kezdtek.

Spurs, túl sok rajzot láttunk – mondta, mielőtt felajánlotta talán a végső Martínez hangbillentyűt. “De mindannyian közelebb vannak a győzelmekhez, mint a vereségekhez.” Elfogadni vele vagy sem, ott lesz az üveged félig teljes ember.

A futball még nem ad ki semmilyen extra pontot olyan előadásokért, amelyek többet érdemelnek és még ha igen, akkor Martínez kritikusai is rámutatnak, akkor esetleg el kell vonniuk néhányat olyan mérkőzésekért, amelyek inkább vonzódnak, mint a győzelmek, mint amilyen az Everton a játék utolsó akciójával nyert A Newcastle United a Boxing Day-on, amikor Tom Cleverley fejlécét három pontra váltották.Ez a csésze nyakkendő, hogy tisztességes legyen, nem volt csíkos vagy vitatható. Jó volt benne.És igen, Goodison medve gödör volt. A hangulat a végén volt valami, amiért az Everton büszke volt.