Louis van Gaal rávilágít a Manchester United hibáira a Leicesterben

A szombat este Louis van Gaal-nek adott utolsó kérdés nevetségesnek tűnt. Manchester United csapata a bajnokság vezetői ellen játszott, miután uralta a birtoklást, ami különösen a második félidőben figyelemre méltó volt, következésképpen a harmadik helyet foglalja el. El lehet képzelni a teljes megvetés megjelenését, amelyet valószínűleg egy elfojtott lecsúszás követett, hogy Sir Alex Ferguson kiválaszthatta volna a bajnokságot.

, Van Gaal válasza valamilyen módon elmagyarázta, miért több, mint néhány United támogatója úgy gondolja, hogy rossz ember, hogy vezesse a klubot.

“Három év alatt dolgozom, de szeretnék legyél bajnok, ha bajnok lehetsz.Másodikként voltunk [a kick-off előtt], és most úgy gondolom, hogy mi vagyunk a harmadik helyen, így a körülmények között harcolunk, és harcolni fogunk azért, mert egy jó csapat vagyunk, amelyet nehéz ellenfeleink ellen megverni. És minden ellenfél ellen nyerhetünk, de ez egy patkányverseny, de nem könnyű “- nyilatkozta a holland.

Összefoglalva, hogy mi United Van Gaal alatt van,” egy jó csapat, nehéz ütni “lehetetlen vitatni.Az ambíció hiánya ugyanakkor azt sugallja, hogy a Leicester, amikor Jamie Vardy a rekordot követő tizenegyedik egymást követő mérkőzésen szerezte meg a Premier League-t, nehéz volt megtartani a csodálatos energiaszintet és intenzitást, magukkal vitték magukat a jelenlegi magasságukra. Mivel a Vardyra való összpontosítás a játékba jött, minden bizonnyal érthető volt.Az egykori Fleetwood előretekintését a teljes keresztű Fuchs gyönyörű átadása hozta létre, miután az Egyesült Királyság gyorsan elszakadt egy Egyesült saroktól, és befejeződött a Yorkshireman védjegyévé váló lendületes bizonyosság.

az öröm, amit az összes Vardy csapattársa mutatott, sokat mondott a szellem és bajtársiasságért, melyet a menedzsere, Claudio Ranieri mondott, a legjobb, amit minden olyan klubban ismert, ahol ő volt a felelős.Louis van Gaal: “Ha bajnok akarsz lenni, akkor meg kell nyerni ezt a mérkőzést.” Fotó: Tom Jenkins a Guardian számára

és miután a United Bastian Schweinsteiger félretolta a viszonylag kislányos Shinji Okazaki attitűdjét, hogy félidőben a hazai Daley Blind sarkába menjen, Ranieri csapata küszködött, hogy bármilyen lendületet teremtsen.

Ranieri kétkezes a gesztus sürgette a játékosokat, hogy magasabbra állítsák a pályát, csak szinte folyamatos volt a második szakaszban, de az Egyesült bánatban való óriási részesedésének kihasználatlansága miatt az olasz elég boldog maradt.

de nehéz volt – mondta a Leicester menedzsere. “De azt hiszem, fantasztikus teljesítményt értünk el, mert a tapasztalt középpályás ellen – Michael Carrick, Schweinsteiger, Juan Mata, Wayne Rooney – nagyon nehéz volt számunkra, hogy bezárkózzunk, kompaktnak lenni.

Mindig tartották a birtokukat, jó helyet akartak találni, de azt hiszem, nagyon jól lezártuk a helyet, és mindig készen álltunk a ellentámadásra. “

a második félidőben, és Leonardo Ulloa megengedte Riyad Mahrez passzát, hogy átfusson Vardy-ra, ahelyett, hogy belevágna volna a helyébe, és egy olyan szelíd lövést ütött volna, amelyet az Egyesült kapus, David de Gea rögtönzött, a város még mindig a legmagasabb.

United lehetőségei egy másik Schweinsteiger fejlécre korlátozódtak, kényelmesen blokkolva a város kapusa, Kasper Schmeichel, és egy pár hosszútávú erőfeszítés.Rooney pozitívan súlyosnak látszott, mielőtt helyettesítették volna, és Anthony Martial periférikus, de ahogy Van Gaal elismerte, mi volt Carrick első szavai az öltözőhöz való visszatérés után, ez volt az a fajta meccs, amelyet Unitednek még mindig nyert.

Ez volt az érzésem is. Ha bajnok akarsz lenni, akkor meg kell nyerni ezt a mérkőzést. Nagyon jól védettünk, mert olyan csapat ellen játszottunk, amely 28 gólt ért el, és csak két esélyt adtunk -, hogy örülök. De tudjuk, hogy a Leicester egy ellentámadási csapat, és a sarokbalesetekkel megmutattuk a [videókkal] rendelkező játékosokat, hogy jobb szervezésre volt szükségünk, mint az összes többi klub, de ezt nem tette meg.És a második félévben is nagy eséllyel maradtunk ki – amikor a dominanciája olyan nagy, hogy profitot kell szerezned, és ezt még nem tennénk.

“Hogyan változtathatjuk meg? Figyelembe kell véve, hogy szerintem 10 test a középső gömb mögött van, és nem könnyű rá esélyt teremteni. Mindazonáltal nagy esélyeket teremtettünk, és el kell fogadnunk őket.

“Nem sikerült befejezni az esélyeket, de legyen idő, amikor befejezzük az esélyeit. Ez idő vagy szerencse, vagy ilyesmi. “

A bizonyított csatár januárban történő beszerzése meglehetősen megbízható megoldás lehet, és Vardy biztos, hogy a spekuláció tárgya, annál is inkább, ha korábban az ablak bezárása Leicester biztosította a szükséges 11 pontot, hogy eléri a 40-et.