Marko Arnautovic kétségbe vonja a Stoke jövőjét azzal, hogy elutasítja a szerződéses ajánlatot

Marko Arnautovic jövője a Stoke Cityben bizonytalannak tűnik, miután visszautasította a klub nyitó szerződéses ajánlatát, ami azzal fenyeget, hogy átgondolható lesz.

A csatár, azt jelenti, hogy olyan szerződést követel meg, amely jóval meghaladja a Stoke fizetési plafonját, ami azt jelenti, hogy a tárgyalásokat néhány hétig tartották.

Arnautovicnak kevesebb, mint 18 hónapja van az üzletében, és Stoke továbbra is reménykedik megállapodást köthet a 26 évesekkel, hogy megtartsa őt a klubban.Az osztrák nemzetközi Stoke vezető gólszerzője hét góldal, és Xherdan Shaqiri és Bojan Krkic mellett pár izgalmas előadásokat hozott egy izgalmas, háromágú támadás részeként. Toke tridentje elfogyott a mágikus trükkökből, mivel a várakozások frusztrációvá válnak. Stuart James elhatározta, hogy együtt tartja a triót, felismeri az Arnautovic által ebben a szezonban betöltött hozzájárulást, és elfogadja azt a játékosot, akit kevesebbet fizetett, mint 2 millió fontot, amikor Werder Bremenből szeptemberben írták alá 2013-ra jogosultak a bérnövekedésre. Mégis, nem fogják magukat olyan helyzetbe hozni, ahol túlzott fizetést fizetnek. Shaqiri a klub legmagasabb keresője hetente kb. 70 000 fontot kitevő héttel, és jelentősen meg fogja ugrani a Stoke részéről a hitét ezen érték fölött Arnautovic megtartására.Stoke viszonylag nyugodt helyzetben van, és bár a tárgyalások az első forduló után tartottak, a klub hamarosan újra meg akarja tekinteni a helyzetet, és reménykedik abban, hogy olyan állásfoglalást érhetnek el, amely megfelel mindkét fél számára. Arnautovic azonban nyilvánvalóan csökkenti követeléseit, hogy ez megtörténjen. Mark Hughes megemlítette Arnautovic szerződéses álláspontját, mielőtt kedden 1-0 Capital One Cup elődöntőben legyőzték volna otthon Liverpool ellen, amikor a Stoke menedzsere azt mondta: “beszéltünk Marko-val és ez folyamatosan zajlik. A csapatunkon dolgozunk, és úgy érzük, hogy játékosaink számára ajánlatot tudunk kínálni. Marko egyike azoknak a játékosoknak, akikkel valamit akarunk csinálni, és egy kicsit tovább tart.Ez az, ami az, de a szándék az, hogy megtartsuk jó játékosainkat, ha tudjuk. “Arnautovic nagy hírnévnek örvendett, hogy nehézkes karakter volt, amikor megérkezett a Britannia Stadionba, de Hughes kihozta a a legjobb az osztrák, aki az országa számára az európai bajnokságon játszik majd.

Hughes azonban tudja, hogy a következő néhány hónap kulcsfontosságú lesz, ha Arnautovic elkötelezi magát a klubban, vagy elhagyja őket kevés lehetőséggel, de az ajánlatok az évad vége felé tartanak.