Wimbledon szüretje volt a # hormonoknak – a férfiak között

A 2013-as ausztrál Open megnyitójában megkérdezte, hogy a férfiak játékának “nagy négye” – Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic és Andy Murray – a női játék viszonylagos káoszához képest a legmagasabbak voltak, a Tsonga nem a történelmi ciklikus dominancia elemzésére, hanem a legtöbb tudatlanság útjára indult: “A lányok sokkal bizonytalanabbak érzelmileg, mint mi…Csak a hormonokról van szó.” Más szavakkal, a hisztérikus női atlétikai képességeket a azok a korszakok.

Az irreáló Twitter felhasználók Zinga megjegyzéseivel lefoglalták a glee-t, és a hashtag #hormonok óta elteltek, amikor egy férfi játékos fojtogatott, rantált vagy más módon hagyta, hogy érzelmei jobbak legyenek tőle. Megfelelően, maga Tsonga gyakran felhúzódik a # hormonjaira.Ez akkor történt, amikor megpróbálták elszállítani a Roland Garros negyedik fordulóját Tomas Berdych-vel 2015-ben, kettős hibát követett el, majd újra megcsinálták az ellenfelével Albert Ramos-Viñolas-t az első fordulóban Madridban. A verseny egyik legszebb gesztusa a Serena Williams top seed-ből jött.

A Hormonok számára eddig a lenyűgöző Wimbledon volt: a temperamentumos büdösök bővelkedtek, és a férfiak valóban felülmúltak a nőknél. Pablo Cuevas azzal fenyegetőzött, hogy egy dobozban pisilni kezd, amikor a fürdőszobai törés iránti kérelmét nem adták mélyen a páros ötödik sorozatban; ő és partnere, Marcel Granollers üldözött tiltakozást szerveztek az esetleges veszteségük után.A rekordot illetően Amelie Tourte, aki beszélt arról a nehézségről, hogy egy “férfi ember” világában egy nősténybíró lett volna, helyes döntést hozott: a Cuevas és a Granollers már használta fel a fürdőszobák szétosztását.

A rossz hívások fölött elterülő kalandok a teniszben szokványosak, de a troicki Viktornak a Damiano Torella szavaival szemben kiállított robbanásveszély kevésbé kínos volt, mint a tiszta dühe vulkáni robbanása. Ez 10 ezer dolláros bírság volt, ami a második legmagasabb verseny első hetében volt.Közben a Court 16-nál Benoît Paire-t annyira irritálta John Millman lelkes rajongói, hogy többször panaszkodott a székre, és a meccs után nem rázta meg a bírót.

Máshol a 22. mag , Feliciano López, visszatartották Fabio Fognini elleni mérkőzését követően, azzal vádolva, hogy Fognini edzője megsértette őt a mérkőzés során. Facebook Twitter Pinterest Serena Williams és Amra Sadikovic az első körben. Fotó: Glyn Kirk / AFP / Getty Images

Az ATP Tour szereti hangsúlyozni a bajtársiasságot és a bonhomie-t a touring szakemberek között. Ők vagy kedves brosek, akik a játék után egy sört vesznek az ellenfelével, vagy ők a régi iskolaigazságos osztályok (köztük Federer, annak ellenére, hogy régóta idézi a riválisait).Ez ellentétes azokkal a sztereotípiákkal, amelyek ragaszkodnak a női turnéhoz: ha el akarsz hinni minden egyes darabot a barátságról a tenisz világában, akkor feltételeznéd, hogy a WTA teljes körű zsarnoki díváktól áll, amelyeket a kölcsönös felháborodás táplál.

Még ez nem az, amit a wimbledoni nőkről láttunk. A Svetlana Kuznetsova és Sloane Stephens közötti izgalmas, hármas játékban a meccspontot Hawk-Eye döntéssel határozták meg. Kuznetsova felállt a képernyőre nézve, várva, hogy Stephens labdáját megerősítsék. Amikor megfordult, Stephens a kinyújtott karokkal volt a hálóban.Kuznetsova tapsolva tapsolt Stephensnek, és intett a tömegnek, hogy megmutassa neki a szeretetét is. Ugyanez történt, amikor Oroszország Elena Vesnina megverte a páros partnert és honfitársat, Ekaterina Makarovát egy érzelmi és epikus negyedkörös találkozás. Néhány órával később azonban ugyanazon a versenyen visszatértek, mint a páros partnerek.

A verseny egyik legszebb gesztusa a Serena Williams-ből származik. Első körös ellenfele Amra Sadikovic volt, egy 27 éves svájci selejtező, aki első alkalommal játszott Grand Slam-ot.Miután elkerülhetetlen egyenes veszteséget szenvedett, Sadikovic egyszerűen megkérdezte generációjának legnagyobb szereplőjét, hogy ölelje meg a hálót – és Serena boldogan teljesítette. A nemek állampolgára: a tenisz egyenruhája során a nők egyenlő bért fizetnek. Olvasson tovább

mint például a Tsonga, komolyabb következményekkel jár a sajtóterem rosszindulatú kísérletén túl.Az az elképzelés, hogy a nőket teljes mértékben az érzelmeik irányítják – függetlenül attól, hogy feltételezhetően képtelenek-e játszani következetesen, vagy feltételezett gyűlöletüket egymástól – alapvetően a női sportok denigráciájáról szólnak, azzal kapcsolatban, hogy inkább szappanoperákként, mintsem atlétikai megjelenítésekként elutasítják őket. Ez az oka annak, hogy az egyenlő díjazások kiadása után évekig a tenisz világ még mindig rendszeres epizódon megy keresztül azzal, hogy azt állítja, hogy ez a vita még nem nyert.

Felismerve, hogy az érzelmi, a hisztérikus viselkedés – valamint a versenyszellem mellett létező barátság – a nemen-semlegesek részei annak a felismerésének, hogy a ragyogó, szórakoztató tenisz férfiak és nők között egyenlő arányban oszlik meg.